Λίνα Χριστίνα, το υποκειμενικό στην τέχνη

Τα κριτήρια με τα οποία κατατάσσουν οι άνθρωποι τα πράγματα είτε αναφέρονται σε μια ηθική αξιολόγηση είτε σε καλλιτεχνική ή στην ομορφιά ποικίλουν από εποχή σε εποχή, από περιοχή σε περιοχή. Δεν είναι τυχαίο ότι η διδασκαλία του υποκειμενισμού είναι συνυφασμένη με τη θεωρία της σχετικοκρατίας. Γι’ αυτό και από τους φιλοσόφους περισσότερο οι σοφιστές δίδαξαν τον υποκειμενισμό. Η εικαστικός Λίνα Χριστίνα επιχειρεί, λοιπόν μια «αναδρομή» στις εποχές όπου θεμελιωνόταν η φιλοσοφία προκειμένου να αντλήσει και να στηρίξει μέρος της θεματογραφίας της. Την ενδιαφέρει η επιλογή του διαφορετικού, η δύναμη που ωθεί τις κοινωνίες μπροστά, η απελευθέρωση των ατομικών ικανοτήτων αποδόμηση θεμελιωδών εννοιών.
Στην ατομική της έκθεση «Υποκειμενικότητα» εμπνέεται από τα αριστουργήματα της κλασικής περιόδου προσπαθώντας να δώσει το προσωπικό της στίγμα διοργανώνοντας παράλληλα έναν εικαστικό διάλογο με τα γλυπτά του Παρθενώνα.
Η έκθεση παρουσιάζεται από τις 5 ως τις 12 Ιουλίου στον πολυχώρο Trii Art Hub.
Η Λίνα Χριστίνα είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Διδάσκει  Ζωγραφική στον επιμορφωτικό σύλλογο Βάρης.

Event Information
Trii Art Hub, Δράκου 9 Κουκάκι, 117 42, μετρό Συγγρού Φίξ, Έξοδος πεζόδρομος Δράκου )
Εγκαίνια: Τρίτη, 5 Ιουλίου, 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 5 – 12 Ιουλίου 2018
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά: 12.00 – 22.00
Πληροφορίες: Τηλ: 210-9210333,  6985 904504, info@trii.grhttp://www.trii.gr

 

 

Last modified: 01/07/2018