Κώστας Ευαγγελάτος: Φυσικά Πεδία και Εννοιακές Φόρμες

Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά παρουσιάζει την αναδρομική έκθεση ΙΙ, του ζωγράφου, θεωρητικού τέχνης και λογοτέχνη Κώστα Ευαγγελάτου με τίτλο «Φυσικά Πεδία και Εννοιακές Φόρμες». Την έκθεση εγκαινιάζει η Ειρήνη Νταϊφά, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Πειραιά.
Ο Κώστας Ευαγγελάτος γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς το 1957. Ασχολήθηκε συστηματικά με τη ζωγραφική και την ποίηση από μικρή ηλικία. Το 1973-74, έγιναν οι πρώτες ατομικές εκθέσεις του στο Δημαρχείο Αργοστολίου και στο Μορφωτικό Κέντρο Ιθάκης, με τα εφηβικά του έργα. Παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου σε ελεύθερα εργαστήρια στην Αθήνα, με το ζωγράφο, κριτικό τέχνης Γιώργο Φωκά και το Γιώργο Βογιατζή (1976-1979). Σπούδασε παράλληλα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το 1981 στο Παρίσι συνδέθηκε με πρωτοποριακούς καλλιτέχνες και διανοουμένους, διαμόρφωσε την προσωπική «βιωματική» του έκφραση και θεμελίωσε τις αισθητικές του αρχές.
Μετά την στρατιωτική του θητεία (1983) σπούδασε με υποτροφία εικαστικά και  θεωρία της σύγχρονης τέχνης στο Μανχάταν της Νέας Υόρκηs (University The New School  for Social Research), στις τάξεις του Allen David και της Pearl Ehrlich, ενώ παρακολούθησε μαθήματα δημιουργικής γραφής στο State University of N.Y., με τον ποιητή και εκδότη A. Poulin jr.
Στη Νέα Υόρκη, στο Ρότζεστερ και στη Βοστόνη δημιούργησε performance-ζωντανά εικαστικά έργα με διεθνή απήχηση.
Το 1986 ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής της γκαλερί DADA στην Αθήνα, ενώ το 1990 ίδρυσε την ομάδα σύγχρονης τέχνης  ARΤ STUDIO EST. Παράλληλα με τη ζωγραφική έχει ασχοληθεί με γλυπτικές κατασκευές, επιζωγράφιση γεωμετρικών αντικειμένων, ψηφιακές εικόνες και εικαστικά περιβάλλοντα.
Το 2000 γυρίστηκε από τον σκηνοθέτη Γιάν Ράσελ η ταινία «O Έλληνας Νάρκισσος», για το Αγγλικό CHANNEL 4.

Event Information

Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά,
Φίλωνος 29, Πειραιάς
Εγκαίνια: Δευτέρα 19 Ιουνίου, 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 19 – 25 Ιουνίου 2017
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά: 12.00-14.30 & 18.30-21.00
aposporisnek@gmail.com – www.nektariosaposporis.com

Last modified: 19/06/2017