Καλοκαίρι συντροφιά με τα ζώα του Μουσείου Ακρόπολης

Τη στενή σχέση ανθρώπων και ζώων στην αρχαιότητα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μικροί και μεγάλοι επισκέπτες του Μουσείου Ακρόπολης. Από τις 26 Ιουνίου ως τις 19 Ιουλίου με τη βοήθεια αρχαιολόγων-φροντιστών πραγματοποιείται ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα  στις αίθουσες των κλιτύων της Ακρόπολης και της αρχαϊκής συλλογής. Το οικογενειακό πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την αποτύπωση των δικών τους δημιουργιών σε καμβά και πηλό.
Για παιδιά 4-6 ετών
Κάθε Τρίτη στις 11.00 το μεσημέρι στις 26 Ιουνίου και 3, 10,17 Ιουλίου
Κάθε Πέμπτη στις 11.00 το μεσημέρι στις 28 Ιουνίου και 5, 12, 19 Ιουλίου
Για παιδιά 7-12 ετών
Κάθε Τετάρτη στις 11.00 στις  27 Ιουνίου και 4, 11, 18 Ιουλίου
Κάθε Πέμπτη στη 13.00 στις 28 Ιουνίου και 5, 12, 19 Ιουλίου
Διάρκεια: 60 λεπτά. Κρατήσεις: 30 λεπτά πριν την έναρξη κάθε προγράμματος στο Γραφείο Πληροφοριών. Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών (έως 20 παιδιά με ένα συνοδό για κάθε παιδί), τηρείται σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου (€5) για τους γονείς/συνοδούς.

Αρχική εικόνα: Το κυνηγετικό σκυλί της Ακρόπολης. 
Μουσείο Ακρόπολης, γύρω στο 520 π.Χ. (Ακρ. 143)
Νοτίως του Παρθενώνα, μέσα στο στρώμα της αρχαίας καταστροφής, βρέθηκε σχεδόν ακέραιο το μαρμάρινο γλυπτό ενός σκυλιού σε φυσικό μέγεθος. Το ζώο βρίσκεται σε ακραία ένταση έτοιμο για το άλμα της επίθεσης καθώς όπως φαίνεται έχει εντοπίσει τα ίχνη του θηράματός του. Η παρουσία του στο ιερό της Αθηνάς ξενίζει, αφού δεν επιτρεπόταν εκεί η παρουσία σκυλιών. Αντίθετα είναι αναμενόμενο για τη θεά του κυνηγιού την Άρτεμη που είχε ένα μικρό δικό της ιερό κοντά στον Παρθενώνα. Οι αρχαίοι, ήδη από τα χρόνια του Ομήρου, εκτιμούσαν ιδιαίτερα τα κυνηγετικά σκυλιά, από τα οποία διακρίνονταν για τη δύναμη, την οξυδέρκεια και την ταχύτητά τους, τα λακωνικά και τα κρητικά.

Last modified: 23/06/2018