Καλλιτέχνες στην Αθήνα – Πόλη της Κρίσης

Το Παράρτημα Ελλάδας του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζουν στην Ελλάδα την έκθεση «Καλλιτέχνες στην Αθήνα – Πόλη της Κρίσης». Μετά την παρουσίαση στο Βερολίνο, στο Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ τον Ιούνιο του 2017, η έκθεση «Καλλιτέχνες στην Αθήνα – Πόλη της Κρίσης» παρουσιάζεται και στην Ελλάδα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 5 μέχρι τις 23 Οκτωβρίου. Η οικονομική κρίση έχει προ πολλού αποτυπωθεί εκτός από την ζωή των κατοίκων της και στον ιστό της πόλης. Τα κλειστά μαγαζιά που δεν άντεξαν, τα εγκαταλελειμμένα κτίρια που  καταρρέουν, οι γωνίες των δρόμων  που γίνονται πρόχειρα «σπίτια» για τους άστεγους,  τα πεζοδρόμια που μεταμορφώνονται σε στέκι για την εξάρτηση, όλα αυτά και πολλά άλλα συνθέτουν το καινούριο αθηναϊκό αστικό τοπίο. Η Κρίση εγγράφεται  στη ζωή, αποτυπώνεται στην πόλη  και η Τέχνη την παρακολουθεί και συνδιαλέγεται μαζί της.
Δεκατέσσερις καλλιτέχνες μέσα από φωτογραφικά ντοκουμέντα, βιογραφικές λεπτομέρειες, εικαστικά έργα, καλλιτεχνικές και πολιτικές δηλώσεις και εγκαταστάσεις βίντεο, συνομιλούν, δημιουργούν, αποτυπώνουν την Αθήνα της Κρίσης δημιουργώντας ένα καινούριο πλαίσιο στο οποίο συνυπάρχουν η ζωή, η καλλιτεχνική δημιουργία και η οικονομική κρίση.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Balesi Eleanna, Cacao Rocks, Στέλλα Χριστοφή, Βένια Δηματρακοπούλου
, Μπάμπης Καραλής, Δημήτρης Κατσούδας, Ανδρέας Κοντέλης, Lowery Todd, Lotek, Δημήτρης Μεράντζας, Νατάσσα Πουλαντζά, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Ιωάννα Ράλλη, WD (Wild Drawing)

Event Information
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Εκθεσιακοί χώροι Ισόγειο, 1ος – 2ος όροφος, Πειραιώς 206,  Ταύρος,
Εγκαίνια: Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 5 – 23 Οκτωβρίου 2017
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή, 18.00 – 22.00 Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες: Τηλ.: 210 341 8550, Φαξ: 210 341 8570, info@mcf.gr

Last modified: 14/10/2017