Καλλιρρόη Χρόνη: Το έξω και το μέσα μου φως  

Τη νέα ατομική έκθεση της Καλλιρρόης Χρόνη παρουσιάζει η γκαλερί Τεχνοχώρος από τις 8 Μαΐου. Τίτλος της έκθεσης «Το έξω και το μέσα μου φως». Η Καλλιρρόη Χρόνη στη πέμπτη ατομική της έκθεση παρουσιάζει θέματα που προσεγγίζουν τον προσωπικό της μύθο μέσα από μια ιδιότυπη ερμηνεία της μνήμης  όπου σε πρωταρχική θέση παραμένει το ανθρώπινο στοιχείο. Στην έκθεση «Το έξω και το μέσα μου φως» είναι παρούσα η αναγνωρίσιμη γραφή της δημιουργού, με την αμεσότητα  της εικόνας να παραμένει αμφίσημη, ρεαλιστική και συμβολική, σ’ ένα παιχνίδι ανάμεσα στη μνήμη –μνήμη αρχετυπική -και τη φαντασία. Η τάξη στο έργο της  η οποία οριοθετεί και την εικόνα στην πνευματική της διάσταση γοητεύει με τη φόρμα μαζί και με την ένταση που δίνει η ψευδαίσθηση της πραγματικότητας. Τα πρόσωπα διατηρούν το καθένα την ταυτότητα τους και μαγνητίζουν τον θεατή με το φως που ενσταλάζει η ζωή μέσα τους. Στα έργα της με τα ζωηρά χρώματα μια αισθητική συγκίνηση από ήχους παραμυθιών πλανάται για κάποιο απροσδιόριστο παρελθόν συνδυάζοντας την αντικειμενική παρατήρηση της φύσης και τη μελαγχολία του ρομαντισμού.
Η Καλλιρρόη Χρόνη γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1957. Μετά το πέρας των σπουδών της  στο τμήμα πολιτικών επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη  Σχολή Καλών  Τεχνών της Αθήνας από το 1982 έως το1987, με δάσκαλο το Δημήτρη  Μυταρά, ψηφιδωτό το Γιάννη Κολέφα και  Ιστορία της Τέχνης με τη Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα. Από το 1993 μέχρι σήμερα έχει στο ενεργητικό της τέσσερεις ατομικές εκθέσεις, Γκαλερί 7, Γκαλερί Έψιλον, Γκαλερί Σκουφά. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.  Έργα της υπάρχουν σε γνωστές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

Event Information
Τεχνοχώρος – Αίθουσα Τέχνης, Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη, Αθήνα, metro Ακρόπολη
Εγκαίνια Έκθεσης: Τετάρτη 8 Μαΐου, 20.00
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11.00 – 14.30 & 17.30 – 20.30 Τετάρτη, Σάββατο: 11.00 – 16.00, Κυριακή, Δευτέρα: Ανοικτά με τηλεφωνικό ραντεβού
Πληροφορίες: Τηλ. 211 182 38 18, www.technohoros.org

Last modified: 14/04/2019