Ιστορίες Εκθέσεων από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα

Σεμινάρια, ομιλίες και ένα διεθνές συνέδριο
Υπό την αιγίδα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ύδρας σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο Ύδρα 21.
Τα σεμινάρια με θέμα «Ιστορίες Εκθέσεων από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα» και οι παράλληλες εκδηλώσεις που τα πλαισιώνουν, περιλαμβάνουν παρουσιάσεις που αφορούν τις περιοδικές εκθέσεις τέχνης με ιδιαίτερη έμφαση στις σύγχρονες θεωρητικές και ιστορικές προσεγγίσεις. Προσκεκλημένοι εισηγητές, που ειδικεύονται στο θέμα, θα οργανώσουν ένα ολιγοήμερο σεμινάριο όπου θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν την πρακτική και την έρευνά τους με μια ομάδα συμμετεχόντων που θα επιλέγονται μέσα από ανοιχτό κάλεσμα. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται στο Σταθμό της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στην Ύδρα.
Παράλληλα με κάθε σεμινάριο, μια δημόσια εκδήλωση στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, θα δίνει τη δυνατότητα σε ένα ευρύτερο κοινό να ενημερωθεί και να συζητήσει για τις εικαστικές εκθέσεις και την ιστορία τους.
Την Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, στο Αμφιθέατρο της Νέας Βιβλιοθήκης της ΑΣΚΤ στις 19.30 (Πειραιώς 256) μία ημέρα πριν από την έναρξη του σεμιναρίου στην Ύδρα, θα πραγματοποιηθεί δημόσια συζήτηση και παρουσίαση της δουλειάς του Asad Raza με τους διοργανωτές της σειράς «Ιστορίες Εκθέσεων από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα». Είσοδος ελεύθερη η συζήτηση γίνεται στα αγγλικά.
Από τις 5 ως τις 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται στην Ύδρα το σεμινάριο «WHAT DO EXHIBITIONS DO?» σε επιμέλεια Asad Raza.  Θα έχει τη μορφή ενός τετραήμερου εργαστηρίου και θα περιλαμβάνει συζήτηση, διάβασμα, σωματικές ασκήσεις και μαγειρική. Οι συμμετέχοντες έχουν ήδη επιλεγεί μετά από διεθνές ανοιχτό κάλεσμα. Το σεμινάριο στον Σταθμό της ΑΣΚΤ στην Ύδρα δεν είναι ανοιχτό στο κοινό.

 

 

 

Last modified: 28/08/2019