Θανάσης Λάλας μετέτρεψε το smart fortwo σε έργο τέχνης!

Για μία εβδομάδα, από τις 13 ως τις 21 Οκτωβρίου τέχνη των τεσσάρων τροχών συναντά τη ζωγραφική, συνδυάζοντας την ποπ κουλτούρα με την τεχνολογία. Υπεύθυνος για αυτό, ο Θανάσης Λάλας, ο οποίος υπό τον γενικό τίτλο «Pop art» και σε συνεργασία με την Α. Ισμαήλος Α.Ε. ενώνει τις σύγχρονες γραμμές του smart με τα πολύχρωμα σχέδιά του στο χώρο του Εικαστικού Κύκλου Sianti.

Smart δια χειρός Θανάση Λάλα το βράδυ των εγκαινίων

«Έχω πάθος με αυτό το αυτοκίνητο. Πάντα ήθελα να προσθέσω σε αυτό, αυτό που είχε η Swatch! Ήθελα να κάνω το smart ένα έργο τέχνης! Ένα unique object». Και τελικά το πέτυχε το βράδυ των εγκαινίων

Ο Θανάσης Λάλας, τα τελευταία χρόνια με τις δημιουργίες του δείχνει την pop art διάθεσή του να κάνει τέχνη με κάθε αφορμή και ερέθισμα που του δίνεται. Συνεχίζει χωρίς σοβαροφάνεια να συνθέτει το όραμά του για μια μετά pop art εποχή, παρεμβαίνοντας πάνω σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης.
Ξεκίνησε επεμβαίνοντας σε χαρτοπετσέτες, χάρτινα τραπεζομάντηλα ταβέρνας, παπούτσια, ρούχα, σερβίτσια, μαντήλια, γυαλιά, πλακάκια μπάνιου και πισίνας, ρολόγια, τσάντες, δημόσιους τοίχους! Τώρα,  επεμβαίνει στο αγαπημένο του αυτοκίνητο smart fortwo. Μετατρέπει σε μια βραδιά – περφόρμανς τέσσερα νέα smart σε αντικείμενα τέχνης. Κάνει το ένα unique αντικείμενο, που αλλάζει την καθημερινότητά μας.
Τα δύο smart που βρίσκονται στον Εικαστικό Κύκλο Sianti μεταμορφώνονται σε χρηστικά αντικείμενα τέχνης. Το ένα εκ των δύο ήταν ήδη «ντυμένο» με μεταξοτυπίες δημιουργημένες από τον Θανάση Λάλα, ενώ την ημέρα των εγκαινίων, το κοινό είχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον καλλιτέχνη επί το έργον, καθώς οι ειδικοί της Α. Ισμαήλος Α.Ε. συναρμολογούσαν και ο Θανάσης Λάλας δημιουργούσε.
Επίσης, στο χώρο υπάρχουν τα σχέδια πάνω στα οποία στηρίχθηκε ο Θανάσης Λάλας για να καταλήξει στα τελικά έργα του για τα smart όπως και αυτά από τα οποία εμπνεύστηκε και τελικά  είδαμε να αποτυπώνονται πάνω στα δύο αυτοκίνητα, με τους παρευρισκόμενους να γίνoνται μάρτυρες της δημιουργικής διαδικασίας. Οι πρωτοτυπίες συνεχίζονται καθώς εκτός από τους πίνακες που θα περίμενε να δει κανείς σε μία γκαλερί, φιλοξενούνται και επιζωγραφισμένα μέρη σκελετών αυτοκινήτων, όπως πόρτες, παμπρίζ κ.ά.
Όμως, τόσο όσοι παραβρέθηκαν στα εγκαίνια όσο και αυτοί που θα επισκεφθούν την έκθεση έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ένα μοναδικό δώρο. Πρόκειται για μία μινιατούρα smart την οποία θα επιζωγραφίσει ο Θανάσης Λάλας και θα κληρωθεί την τελευταία ημέρα της έκθεσης στο χώρο του Εικαστικού Κύκλου Sianti.

Event Information
Εικαστικός Κύκλος Sianti, Βασ. Αλεξάνδρου 2 και Μιχαλακοπούλου, Αθήνα 11634, Πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη, Μετρό Ευαγγελισμός
Εγκαίνια: Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, 19.00
Διάρκεια έκθεσης: 14 Oκτωβρίου – 21 Οκτωβρίου 2017
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή  10.00-20.00 Τετάρτη 10.00-15.00 Σάββατο 10.00 -16.00 Κυριακή και Δευτέρα κλειστά
Πληροφορίες: Τηλ. 210 7245432, 210 3648335 info@ikastikos-kiklos.com www.ikastikos-kiklos.com Μετρό Ευαγγελισμός

Last modified: 24/10/2017