Θαλασσινή Δούμα: Μακριά πορεία ανάμεσα σε έρημα τοπία και φουτουριστικά κτίρια

Μία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες φωτογράφους, τη Θαλασσινή Δούμα, παρουσιάζει η γκαλερί Kontaki Design στην ατομική έκθεση «Lines» που πραγματοποιείται από τις 19 Απριλίου ως τις 3 Μαΐου. O ιστορικός τέχνης, Lorenzo Canova, αναφερόμενος στην έκθεση γράφει: «…Η έρευνα του αφηρημένου, βρίσκει πεδίο δόξας στον κύκλο “Lines”, όπου η γεωμετρική διαπλοκή των γυάλινων ορθογώνιων κατασκευών φτάνει μέχρι την αρχική τους σύλληψη, στον αρχιτεκτονικό ορθολογισμό σε στενή ανταπόκριση με τις έρευνες του γεωμετρικού αφηρημένου, που διέπει τις ιστορικές avant-gardes, όπως για παράδειγμα αποδεικνύει με εξέχοντα τρόπο, το αριστούργημα του Seagram Building του Mies van der Rohe, στην Νέα Υόρκη. Σ’ αυτές τις φωτογραφίες, το εξωτερικό μεταλλικό φινίρισμα, τα κρύσταλλα και ο φωτισμός, συνθέτουν ένα συσχετισμό αντανακλάσεων και αντικατοπτρισμών, σε μια περαιτέρω διαστολή της προοπτικής, που ανοιγοκλείνει σε ένα συνεχές παιχνίδισμα που απασχολεί όλο το πεδίο της όρασης, δια μέσου της ασταθούς γεωμετρίας της και της ανεπαρκούς της χωρικότητας…».
Η ασπρόμαυρη φωτογραφική ενότητα «Lines» Θαλασσινής Δούμα, μαζί με την ενότητα «Dissolving Travellers» και «Move In» είναι μέρος της τριλογίας «Journey in the Labyrinth». Η πρώτη ενότητα δημιουργήθηκε στη Νέα Υόρκη, η δεύτερη ενότητα στη Γροιλανδία και η τρίτη ενότητα σε υπόγεια φαράγγια της Αριζόνα, ενώ όλες μαζί αποτελούν ένα πολυεπίπεδο ταξίδι ανάμεσα σε έρημα τοπία της φύσης και κτίρια της μεγαλούπολης. Η τριλογία «Journey in the Labyrinth» είναι μια μακριά πορεία ανάμεσα σε έρημα τοπία και φουτουριστικά κτίρια, μια διαδρομή που ενώνει για την κατανόηση της φύσης και του αστικού χώρου που συνδιαλέγονται μέσα από ένα σύστημα ανταποκρίσεων και συσχετισμών.
Ο Lorenzo Canova γεννήθηκε το 1967 στη Ρώμη. Είναι ιστορικός τέχνης, επιμελητής εκθέσεων και κριτικός τέχνης. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στην Ιστορία της Τέχνης από το Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης και καθηγητής Ιστορίας Σύγχρονης Τέχνης στο Τμήμα Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Molise

Event Information
Kontaki Design, Μουρουζη 10, Αθήνα, metro Ευαγγελισμός
Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 19 Απριλίου, 19.30
Διάρκεια Έκθεσης: 19 Απριλίου – 3 Μαΐου 2018
Ανοικτά κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού
Πληροφορίες: Τηλέφωνο: 6932585458

Last modified: 16/04/2018