Η «πρώτη» για 9 νέους καλλιτέχνες

Χριστίνα Κοντογεώργου

«Η έκφραση των πιο μύχιων σκέψεων και ονείρων μας, βρίσκει διέξοδο μέσα από τα έργα μας. Έργα, άλλοτε παραστατικά, άλλοτε συμβολικά, ατμοσφαιρικά ή και καθαρά εξπρεσιονιστικά, ενώνονται και παρουσιάζονται σε μια συνομιλία μεταξύ τους, δημιουργώντας τον δικό μας αντίλαλο που επιθυμεί να βρει αποδέκτη και συνομιλητή εσάς». Μέσα σε λίγες αράδες εννιά νέοι εικαστικοί συμπυκνώνουν όλη την ουσία μιας έκθεσης πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών. Τι ζητά ο καλλιτέχνης στην πρώτη του επαφή με το κοινό; Νομίζω πρώτα να αντιμετωπίσει τη δική του αγωνία∙ την αγωνία του πρωτάρη. Και μετά να ψυχολογήσει και να αποκρυπτογραφήσει τις σκέψεις του αμίλητου και

Αθανασία Κονταράτου

ενίοτε ατάραχου θεατή μπροστά στο έργο, που «βλέπει» για πρώτη φορά το φως του κόσμου. Κι ο θεατής; Μα ζει τη μαγεία της πρώτης φοράς του καλλιτέχνη. Νιώθει την αγωνία και την αδρεναλίνη του, διαβάζει το όραμά του, εντοπίζει τις αλήθειες του, διακρίνει την προσωπική του σφραγίδα.
Καλή επιτυχία παιδιά στο μαγικό δρόμο που επιλέξατε…
Ποιοι είναι οι εννιά καλλιτέχνες; Πρώτα να πούμε ότι είναι τελειόφοιτοι σπουδαστές του κλάδου σπουδών Ζωγραφική και Εφαρμογές, της σχολής “Vellios School of art» με υπεύθυνους καθηγητές τη Μαριάννα Κατσουλίδη και τον Αχιλλέα Πιστώνη.

Ιφιγένεια Καμμένου

Οι νέοι καλλιτέχνες έργα των οποίων παρουσιάζονται για οκτώ μέρες στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης είναι οι τελειόφοιτοι του κλάδου Ζωγραφικής: Καμμένου Ιφιγένεια, Κονταράτου Αθανασία, Κοντογεώργου Χριστίνα, Λόνγκλι Χριστίνα, Μανωλοπούλου Ελένη, Νικολαΐδου Χρυσαυγή Μαντίρα, Ποταμίτης Ανδρέας και Χατζηνικόλα – Λουκά Ανθούλα. Παράλληλα παρουσιάζεται και η πτυχιακή εργασία «Reborn» της τελειόφοιτης σπουδάστριας του κλάδου 3D Animation, Ευτυχίας Φελίσια ΛέναΥπεύθυνος καθηγητής 3D Artist Animator Βαγγέλης ΝτεζέςΗ παρουσίαση γίνεται στο video room του ισογείου.

Έλενα Μανωλοπούλου

Event Information
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Εκθεσιακοί χώροι 1ος – 2ος όροφος, Πειραιώς 206, Ταύρος,
Εγκαίνια: Πέμπτη 24 Μαΐου, 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 24 – 31 Μαΐου 2018
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή, 20.00 – 23.00 Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες: Τηλ.: 210 341 8550, Φαξ: 210 341 8570, info@mcf.gr

Χριστίνα Λόνγκλι

Ανδρέας Ποταμίτης

Χρυσαυγή Νικολαΐδου

Ανθούλα Λουκά

 

Last modified: 22/05/2018