Η Κατερίνα Αγγελάκη – Ρούκ και η Νατάσα Μεταξά μας ταξιδεύουν σε μονοπάτια και της ποίησης και της εικόνας

ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΡΟΥΚ - ΝΑΤΑΣΑ ΜΕΤΑΞΑΈνα υπέροχο πορτρέτο της Κατερίνας Αγγελάκη – Ρουκ κοσμεί την εικαστική παραγωγή της Νατάσας Μεταξά. Η ζωγράφος γοητευμένη από την ποίηση της Κατερίνας Αγγελάκη – Ρουκ φιλοτεχνεί το πορτρέτο ως «αντίδωρο» σε όλα όσα ένιωσε διαβάζοντας ή ακούγοντας ποιήματα της.
Το πορτρέτο “αποκαλύφτηκε” στις 23 Μαρτίου κατά τη διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης για την Κατερίνα Αγγελάκη- Ρουκ από τις εκδόσεις Καστανιώτη και τον Τεχνοχώρο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο My art box by technohoros.
Με γνώμονα το ποιητικό έργο της Κατερίνας Αγγελάκη – Ρουκ και όχημα τη ζωγραφική δεινότητα της Νατάσας Μεταξά, δυο γυναίκες διαφορετικής γενιάς αανέλαβαν να μας ταξιδέψουν στα μονοπάτια όπου η ποίηση συνυπάρχει με τις εικαστικές τέχνες και οι λέξεις μεταπλάθονται σε εικόνες.  
Η ζωγράφος Νατάσα Μεταξά αναφερόμενη στη σχέση ποίησης και ζωγραφικής δηλώνει: «Διαβάζω ποίηση από πολύ μικρή ηλικία. H ποίηση με έχει επηρεάσει πολύ και πίσω από κάθε έργο μου, πάντα σιγοψιθυρίζω κάποιο ποίημα. Για μένα η ποίηση αποτελεί αισθητική επιλογή. Θα τολμούσα να πω πως ενυπάρχει ως ηθική και αυτή η αισθητική ηθική καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπω ένα έργο τέχνης και τον τρόπο που δημιουργώ.
ΑΓΓΕΛΑΚΙ ΡΟΥΚΗ ποίηση της Κατερίνας Αγγελάκη Ρουκ έχει συντροφεύσει πολλές στιγμές της ζωής μου. Άλλοτε λειτούργησε σαν γιατρικό, άλλοτε μέσα από τον τρόπο που συνταίριαζε τις λέξεις με βοήθησε να καταλάβω τη ζωή, άλλοτε άνοιξε παράθυρα και πόρτες στην φαντασία μου και με έκανε να ονειρευτώ.
Την κ. Ρουκ ως άνθρωπο την γνώρισα αρχικά μέσα από φωτογραφίες της. Πηγαίνοντας στις παρουσιάσεις των ποιητικών συλλογών της γοητεύτηκα απο την αύρα της, την φωνή και τον τρόπο που απαγγέλει τα ποιήματά της. Τόσο πολύ μου αρέσει, που όταν πια διαβάζω τα ποιήματά της, είναι σα να τα ακούω μέσα στο μυαλό μου από τη δική της τη φωνή.
Αυτό το πορτραίτο είναι ο ελάχιστος τρόπος με τον οποίο μπορώ να εκφράσω τον θαυμασμό  και την εκτίμηση που έχω για αυτήν τη γυναίκα, ως προσωπικότητα. Θέλησα να αποτυπώσω και να μοιραστώ μαζί σας αυτό το απέραντο και ζεστό χαμόγελο, τη ματιά που λαμπυρίζει εφηβεία και αυτό που με έμαθε μέσα από την ποίησή της ότι «Το ποίημα είναι η ουλή της πληγής» όπως είχε δηλώσει η ίδια σε μία συνέντευξή της».

  



Get Widget