Η επιμέλεια ως πρακτική. Σεμινάριο   

  • Εισηγήτρια Δρ. Εύα Κέκου (Ιστορικός Τέχνης, Θεωρητικός Πολιτισμού)

Το σεμινάριο αυτό έχει σκοπό να διαφωτίσει όλα τα στάδια μίας έκθεσης – ποια είναι ακριβώς η προετοιμασία για μια εικαστική έκθεση της οποίας το αποτέλεσμα απολαμβάνουμε από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την επικοινωνία, αλλά και το κλείσιμο της έκθεσης και αξιολόγησής της. Θα εξετάσει πώς ο επιμελητής, τεχνοκριτικός, διοργανωτής αντίστοιχα, αναπτύσσει το concept της έκθεσης, κάνει την ανάλογη έρευνα και χειρίζεται τα πρακτικά αλλά και επικοινωνιακά ζητήματα της έκθεσης ή και της εκδήλωσης. Οι συμμετέχοντες εξετάζουν διάφορα είδη εκθέσεων (γκαλερί, μουσειακές, ατομικές, ομαδικές), εκδηλώσεις αλλά και διαλέξεις, ημερίδες. Στο πλαίσιό του, θα αναδειχθούν διεθνείς πρακτικές που αφορούν στις σύγχρονες μορφές τέχνης.
Το σεμινάριο αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο δίνονται παραδείγματα από την επιμελητική δουλειά της εισηγήτριας, ενώ στο δεύτερο οι συμμετέχοντες, καλούνται να αναπτύξουν το σχεδιασμό μίας έκθεσης ως άσκηση και να τον παρουσιάσουν (ιδέα, χώρος πραγματοποίησης, δικαιολόγηση της επιλογής χώρου, έργων, παραγωγή δελτίου τύπου, επικοινωνία εκδήλωσης, διοργάνωση εγκαινίων, ροή έκθεσης, κλείσιμο έκθεσης, παράπλευρες εκδηλώσεις στο πλαίσιό της, κατάλογος και έντυπο υλικό έκθεσης, προϋπολογισμός, κλπ.).
Το συγκεκριμένο σεμινάριο έχει εντατικό χαρακτήρα 17 ωρών.
Απευθύνεται σε φοιτητές, αποφοίτους των καλλιτεχνικών σχολών, επαγγελματίες στον χώρο του πολιτισμού και των τεχνών, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο με κίνητρο την αγάπη για την τέχνη.
Τετάρτες 7, 14, 21, 28 Φεβρουαρίου – 7 και 17 Μαρτίου ώρα 18.00 – 21.00
Κόστος συμμετοχής €250 Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: οκτώ άτομα

Πληροφορίες: Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, Κασσαβέτη 18, Κηφισιά, Αθήνα 14562
website www.iett.gr

 

 

 

 

Last modified: 06/02/2018