Η Αφροδίτη Παπαδουλή ανιχνεύει αρχαίους και προσωπικούς μύθους

Οι αρχαίοι μύθοι δεν είναι νεκροί. Ζουν στις ιστορίες που αφηγούνται οι άνθρωποι για τη ζωή τους. Ο άνθρωπος στηριζόμενος σε ένα παλιό μύθο επινοεί την προσωπική του μυθολογία κι έτσι όπως συμβαίνει και στους μύθους των προγόνων εξηγεί το νόημα και τους στόχους της δικής του ζωής. Οι παλιοί θεοί μπορεί να μην υπάρχουν αλλά η μνήμη τους ζει σε πολλά επεισόδια της ζωής μας.
Όπως υποστηρίζουν και οι ψυχολόγοι η κατανόηση των προσωπικών μύθων είναι σημαντική διότι έτσι μπορούν να ανακαλύψουν πώς ένα άτομο βλέπει και κρίνει το παρελθόν του. Είναι ένα δείγμα γραφής για το πώς πιθανόν να ενεργήσει το ίδιο άτομο στο μέλλον.
Κατά την μυθολογία μας ο Δίας, μέσω του Βάκχου προσπάθησε με το διονυσιακό στοιχείο να εισάγει την ανθρωπότητα στην πνευματική αναγέννηση. Μέσα από την έκθεση «Οδός Βάκχων», η Αφροδίτη Παπαδουλή χρησιμοποιεί ως ερεθίσματα μύθους, άλλοτε υπαρκτούς, κι άλλοτε προσωπικούς της για να δημιουργήσει έργα που μας φέρνουν ξανά στο νου την ομορφιά του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, την αποδοχή της ανθρώπινης φύσης που συναντάται και στους θεούς κι είναι ευάλωτη σε αδυναμίες και πάθη. Ακουαρέλες σε μικρή και μεγάλη διάσταση, έργα σε λινό, ή βαμβακερό πανί με λάδι ή ακρυλικό θα έχει την δυνατότητα να δει ο επισκέπτης της δέκατης ατομικής έκθεσης της καλλιτέχνιδας που παρουσιάζεται από τις 3 ως τις 28 Μαΐου στη γκαλερί Artevisione.
H  Αφροδίτη Παπαδουλή  γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στην Δροσιά. Το 1998 πέρασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, φοίτησε στο εργαστήρι του Γιώργου Τσακίρη ως το 2000. Συνέχισε με μεταγραφή στην ΑΣΚΤ Αθήνας στο εργαστήρι ζωγραφικής του Γιάννη Ψυχοπαίδη. Αποφοίτησε με άριστα το 2002.  

Event Information
Arte Visione Χώρος Τέχνης, Πηλίου 5, Πλατεία Κολιάτσου, Αθήνα
Εγκαίνια: Τετάρτη 3 Μαΐου
Διάρκεια έκθεσης: 3 – 28 Μαΐου 2018
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη: 11.00-14.30 Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 17.00-20.30 Σάββατο: κατόπιν συνεννοήσεως , τηλ: 6945951345
Πληροφορίες: Τηλ. επικοινωνίας: 6945 951345, nchiotin@yahoo.gr

Last modified: 17/04/2019