Η ανθρώπινη φιγούρα σε κοινή θέα, από δέκα νέους καλλιτέχνες

Αουρέλ Χοντάι

Με διάθεση μεταφυσική και αργότερα υπερφυσική οι πρώτοι καλλιτέχνες αποδίδουν την ανθρώπινη φιγούρα στα σπήλαια και τους άλλους αρχέγονους καταυλισμούς. Στην αρχαία Ελλάδα η διακόσμηση των αγγείων από τους προϊστορικούς χρόνους βασίζεται στην ανθρώπινη φιγούρα η οποία βέβαια αποθεώνεται στην Αναγέννηση και έρχεται στο κέντρο του σύμπαντος. Η απομόνωση, η αποξένωση και η αγωνία του ανθρώπου ειδικά με την έκρηξη του Α’ παγκοσμίου πολέμου φέρνουν την παραμόρφωση της ανθρώπινης εικόνας.

Δημήτρης Μακρίδης

Πάνω στην ανθρώπινη φιγούρα, λοιπόν, πειραματίζονται δέκα νέοι καλλιτέχνες – σπουδαστές της ΑΚΤΟ που παρουσιάζουν την πρώτη τους έκθεση «On View». Όλοι τους μετέχουν στο πρόγραμμα Fine Art & New Media (Open Learning Mode της ΑΚΤΟ) και η έκθεση είναι το πρώτο τους βάπτισμα στο «κοινό». Η έκθεση φιλοξενείται στους χώρους του Ιδρύματος Κακογιάννη και μετέχουν οι νέοι καλλιτέχνες: Λίνα Βόρρη, Παναγιώτης Καμπύλης, Δημήτρης Μακρίδης, Σωτήρης Οικονομίδης, Ντέμη Παλατσίδη, Γιώργος Παπασταθόπουλος, Χρύσα Παπαχατζάκη, Τζώρτζια Πειρουνάκη, Σέβη Σπανού (αρχική εικόνα), Αουρέλ Χοντάι
Curator: Αχιλλέας Πιστώνης (Ζωγράφος – Καθηγητής ΑΚΤΟ) Project Leader: Δημήτρης Αγγελόπουλος (Ζωγράφος – Βοηθός καθηγητή ΑΚΤΟ)

Λίνα Βόρρη

Event Information
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Εκθεσιακοί χώροι Ισόγειο, 1ος – 2ος όροφος, Πειραιώς 206,  Ταύρος,
Εγκαίνια: Τετάρτη 22 Μαΐου, 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 22 – 28 Μαΐου 2018
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή, 18.00 – 22.00 Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες: Τηλ.: 210 341 8550, Φαξ: 210 341 8570, info@mcf.gr

Χρύσα Παπαχατζάκη

Ντέμη Παλατσίδη

Σωτήρης Οικονομίδης

Γιώργος Παπασταθόπουλος

Καμπύλης Παναγιώτης

Πειρουνάκη Τζώρτζια

 

Last modified: 20/05/2019