Η αλήθεια στα κέντρα φύλαξης μεταναστών

Αρχής γενομένης τον Φεβρουάριο του 2015 και μετά από ένα χρόνο έρευνας πολιτικών και ανθρωπιστικών προεκτάσεων της μεταναστευτικής κρίσης, δέκα νέοι ηλικίας 17-25 ετών εισήλθαν στον προσφυγικό καταυλισμό του Calais στην βόρεια Γαλλία, τη λεγόμενη «Ζούγκλα» λόγω των συνθηκών διαβίωσης σε αυτόν.
Η ομάδα ήρθε σε επαφή με τους μετανάστες, κατέγραψε τις μαρτυρίες τους και συνεργάστηκε με τις τοπικές οργανώσεις, με την υποστήριξη της οργάνωσης Salam και του φωτορεπόρτερ Dragan Lekic.
Με την έντονη επιθυμία να διερευνήσει το θέμα σε μεγαλύτερο βάθος, η ομάδα ταξίδεψε στην Ελλάδα, την πύλη προς την Ευρώπη για χιλιάδες μετανάστες από τη Μέση Ανατολή. Μέσα από συνεντεύξεις με μετανάστες και ντόπιους εθελοντές προσπάθησαν να βρουν και να φωτίσουν την πραγματικότητα.
Η έκθεση που παρουσιάζεται στο Booze αποτελεί αναδρομική αναφορά των   ταξιδιών στα κέντρα φύλαξης μεταναστών της Βόρειας Γαλλίας.
Συντονισμός: Rachid Outouya Υλοποίηση: The Lab of Pantin (μια οργάνωση νεολαίας που βρίσκεται στα προάστια του Παρισιού και προσκαλεί τους εφήβους και τους νέους ενήλικες σε προγράμματα εκπαίδευσης και αλληλεγγύης). Εκπρόσωπος ομάδας: Thibault Noel

Event Information
Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 55, Μετρό Μοναστηράκι
Διάρκεια Έκθεσης: 27 Ιουλίου – 27 Αυγούστου 2017
Ώρες λειτουργίας: 12.00 – 22.00, είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες: (+30) 4053733  www.boozecooperativa.com   booze.crossteam@gmail.com

Last modified: 25/07/2017