Ηρώ Νότη – Ιωάννα Φλεμοτόμου: Το διαχρονικού, το σιωπηλό και το επαναλαμβανόμενο

Ιωάννα Φλεμοτόμου

Η τέχνη της ζωγραφικής ενώνεται με αυτήν της γλυπτικής και συνομιλούν για την έννοια της ατέρμονης λούπας του χρόνου, στην πρώτη κοινή έκθεση της Ηρούς Νότη και της Ιωάννας Φλεμοτόμου, με τίτλο «Sempiternal Observation». Προερχόμενες από το χώρο του θεάτρου, και με έντονη την ανάγκη της παρατήρησης των πάντων, από τα απλά καθημερινά πράγματα μέχρι και τις πιο περίπλοκες λεπτομέρειες, εξερεύνησαν την έννοια του διαχρονικού, του σιωπηλού και του επαναλαμβανόμενου. Η πρώτη μέσω του καμβά, με τη χρήση ακρυλικών χρωμάτων και λαδιών. Η δεύτερη μέσω της κατασκευής θεατρικών μασκών από γυψόγαζα, διανθισμένων με λιτά υφάσματα και υλικά.

Ηρώ Νότη

Η Ιωάννα Φλεμοτόμου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Θεατρολογία στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Υποκριτική στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Πέτρας, όπου και γνωρίστηκε με την Ηρώ Νότη. Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις, ενώ έχει σκηνοθετήσει και δύο ταινίες μικρού μήκους. Ξεκίνησε να ασχολείται με την κατασκευή μασκών από το 2016 και κύρια θεματολογία της είναι το αρχαίο θέατρο. Το υλικό που χρησιμοποιεί είναι η γυψόγαζα και αυτό που την ενθουσιάζει είναι η πλαστικότητα και παράλληλα η σταθερότητα του υλικού αυτού, μόλις αυτό στεγνώσει.

Ιωάννα Φλεμοτόμου

Γεννημένη στο Αγρίνιο και μεγαλωμένη στην Αθήνα, η Ηρώ Νότη ξεκίνησε να ζωγραφίζει από πολύ μικρή, 1,5 έτους ήταν, όταν  σκίτσαρε τα πρώτα της ανθρωπάκια στα βιβλία της μητέρας της. Στη ζωγραφική είναι αυτοδίδακτη, μελετώντας μεγάλους ζωγράφους και πειραματίζοντας με διάφορα υλικά όπως κάρβουνο, ακρυλικά και λάδια.  Σπούδασε υποκριτική στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Πέτρας, έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις και δρώμενα.
Γράφει ποίηση και εμπνέεται από την αγάπη της για τη θάλασσα και οτιδήποτε έχει να κάνει με το άυλο. Με την Ιωάννα Φλεμοτόμου γνωρίστηκαν στη δραματική σχολή και μαζί παρουσιάζουν τη δουλειά τους, «Sempiternal Observation».
Αρχική εικόνα: Ηρώ Νότη

Event Information
Άλικο, Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή, Αθήνα
Εγκαίνια: Κυριακή, 1 Ιουλίου, 20.30
Διάρκεια έκθεσης: 1 – 8 Ιουλίου 2018
Ώρες λειτουργίας: 15.00 – 22.00, Είσοδος Ελεύθερη
Η έκθεση γίνεται υπό την αιγίδα της ΑΜΚΕ Έλληνες & Ξένοι Δημιουργοί GFC

 

 

 

Last modified: 01/07/2018