Εικαστικά και Λογοτεχνία, στην πινακοθήκη Γρηγοριάδη

«Υπηρέτης δύο αφεντάδων», η γνωστή κωμωδία του Κάρολου Γκολντόνι βρίσκει κάποιες φορές εφαρμογή στην καθημερινή ζωή, ακόμα και στον Πολιτισμό. Είναι η περίπτωση εικαστικών που υπηρετούν ταυτόχρονα και καθόλου αμελητέα την λογοτεχνία όπως ο ζωγράφος Γιώργης Παπανικολάου – Ζτρέκος κι ο γλύπτης  Άγγελος Γαλάνης, που παρουσιάζουν στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη την έκθεση  «ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ».
Μια έκθεση που συνεχίζεται από Τετάρτη 5 Μαρτίου με εικαστικά έργα διάσημων ποιητών όπως ο Μάρκος ΜΕΣΚΟΣ, ο Μανώλης ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ και ο Τάκης ΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, σε μια αναπάντεχη εφαρμογή του αφορισμού «αν η Ζωγραφική είναι Ποίηση χωρίς λέξεις, η Ποίηση είναι Ζωγραφική χωρίς χρώματα».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο υπογράφων έτυχε να συνδέεται με αυτούς τους μεγάλους ποιητές με βαθειά φιλία και συνωμοτική δραστηριότητα ανήκοντας στην ίδια πολύπλαγκτη ιδεολογική όχθη της Αριστεράς. Και ως συλλέκτης να έχει αποκτήσει εικαστικά τους έργα τον καιρό που δεν υπήρχε η υποψία της απουσίας των δημιουργών αφού είναι στην οικονομία της ανθρώπινης φύσης η παράλογη αισιοδοξία της Αιωνιότητας που αντιβαίνει την εγκαθιδρυμένη βεβαιότητα της απώλειας.
Και είναι η απώλεια του Μάρκου Μέσκου, που η ζωή του τέλειωσε μαζί με τον προηγούμενο χρόνο, η αφορμή για την έκθεση αυτή που αφιερώνεται στην μνήμη του ως ελάχιστο δείγμα θαυμασμού και θλίψης.
Επιμέλεια: Γιώργος Γρηγοριάδης

Event Information
Πινακοθήκη Γρηγοριάδη, Μαρίνου Αντύπα 18, Νέο Ηράκλειο
Εγκαίνια: Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, 19.30
Διάρκεια: 22 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου 2019
Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 10:00 -14:30,και 18:00 -21:00.Σάββατο-Κυριακή: 11:00-14:30. Δευτέρα – Τρίτη κλειστά. Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες:Τηλ.210 – 2719744, www.pinakothiki.eu

 

 

 

Last modified: 22/02/2019