Δρυοκολάπτες στο Ρομάντζο

Τη νέα Εικαστική Ομάδα «Δρυοκολάπτης» των Χαρακτών Ευριπίδη Παπαδοπετράκη (Evripidis Papadopetrakis) και Πανταζή Τσέλιου (Pantazis Tselios) με τίτλο «Liber Novus», παρουσιάζει στο Ρομάντζο η πλατφόρμα Τέχνης & Πολιτισμού Κroma στο πλαίσιο του πρότζεκτ «One-Off: Εκθέσεις μιας μέρας».
Η έκθεση της ομάδας «Δρυοκολάπτης» έχει ως θέμα τη Χαρακτική και την Τέχνη του αυθεντικού βιβλίου ως εικαστικό και εφαρμοσμένο μέσο έκφρασης της γλώσσας των δύο καλλιτεχνών.
Με σημείο αναφοράς την ανάγκη προώθησης της χειρωνακτικής αισθητικής αξίας ταυτόχρονα με τη σύγχρονη εικαστική προσέγγιση στο θεωρητικό και ερευνητικό σκέλος, εξιστορούν, προτείνουν και σχολιάζουν ζητήματα περί ύπαρξης, επιστήμης, συμπτώσεων, ιστορίας και σύγχρονων κοινωνικών φαινομένων.
Περιλαμβάνονται έργα που καλύπτουν το μεγαλύτερο εύρος της κλασικής έντυπης τέχνης και ένα μεμονωμένο κομμάτι της δουλειάς των δύο εικαστικών. Παράλληλα, θα πραγματοποιείται δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, βασισμένο στην έκθεση και τα έργα της. Το παιδί γνωρίζει τους καλλιτέχνες και συζητάει μαζί τους. Μαθαίνει τις τεχνικές που χρησιμοποιούν και έχει την δυνατότητα με οδηγό την φαντασία, να δημιουργήσει το δικό του μοναδικό έργο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με το Άπειρον – Apeiron.

Event Information
Ρομάντζο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα 10552
Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017
Ώρες: 18.00 – 22.00
Είσοδος Ελεύθερη

Last modified: 09/11/2017