Δραστηριότητες Τέχνης στο Ίδρυμα Νιάρχου

imagegenΤριών μορφών δραστηριότητες (ζωγραφική, φωτογραφία) για παιδιά και ενήλικες περιμένουν ως το τέλος Μαρτίου τους επισκέπτες του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

Για παιδιά

Φανταστικές ζωές ζωγράφων

Όσα παιδιά δεν πρόλαβαν στις δύο ερχόμενες Κυριακές του Μαρτίου (19 και 26) μπορούν να πάρουν μέρος στο εργαστήρι εικονογράφησης και ιστορίας της τέχνης! Οι ζωές σύγχρονων διάσημων εικαστικών παρουσιάζονται σαν ένα παραμύθι χωρίς εικόνες, και τα παιδιά μαζί με τις δημιουργικές μαμάδες τους καλούνται να εικονογραφήσουν τα αυτοσχέδια βιβλιαράκια τους.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Playroom

Κυριακή 19, 26 Μαρτίου 11.30-12.30 (για παιδιά 3 ετών και τους γονείς τους)
(έως 30 συμμετοχές ανά συνάντηση)
ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΒΕ

imagegen (1a)Ενήλικες

 Αναζητώντας τον Μινώταυρο

Σάββατο 18 Μαρτίου, 17.30-20.30

Ο Μινώταυρος, ο Κένταυρος, η Σφίγγα και ο θεός Πάνας, είναι κάποιες από τις μορφές της ελληνικής μυθολογίας όπου ζώο και άνθρωπος γίνονται ένα. Με αφορμή αυτές τις μυθολογικές μορφές, θα ζωγραφίσουμε τις δικές μας κάρτες για φτιάξουμε ένα μεγάλο κολλάζ, με θέμα τον Λαβύρινθο, ένα από τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία του Πάρκου. Στο τέλος, ο καθένας θα πάρει μαζί του τις κάρτες του, αλλά και μια έκπληξη!
Σχεδιασμός-υλοποίηση: Ελεάννα Μαρτίνου, Εικαστικός
(Έως 20 συμμετοχές)
MAKERSPACE-ΙΣΟΓΕΙΟ ΕΒΕ

imagegen (2a)Η Φωτογραφία και η σχέση της με τις άλλες μορφές τέχνης

  • Αύριο Πέμπτη16 και την Πέμπτη 23 Μαρτίου στις 18.30 -20.30

H πρώτη φωτογραφία τραβήχτηκε το 1839 και η τεχνολογική εξέλιξη της συντέλεσε στη διαμόρφωση της αισθητικής της. Πρόκειται για ένα μέσο καταγραφής, κατανόησης, αλλά και μεταμόρφωσης του κόσμου. Η φωτογραφία αντιπαρατέθηκε με τις άλλες μορφές τέχνης και ξεκίνησε ο προβληματισμός κατά πόσο αυτή αποτελεί τέχνη ή όχι, θέτοντας παράλληλα την αντικειμενικότητα του φακού υπό διαπραγμάτευση. Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων θα γίνει αναφορά στους E. Degas, A. Rodin, C. Brancusi, Gilbert & George, D. Arbus, A.Stieglitz, M. Duchamp, R. Mapplethorpe, C. Sherman, M. Ray, R. Frank, Α. Rodchenko, H. Cartier-Bresson, T. Ruff, Bernd και Hilla Becher, J. Wall, A. Gursky, L. Samaras, G. Richter, N. Goldin. Οι συναντήσεις είναι αυτοτελείς. Στην πρώτη, θα συζητηθούν θεματικές όπως φωτογραφία και κολλάζ, κίνηση και χορός, οι γλύπτες και η φωτογραφία κ.ά., στη δεύτερη, το πορτραίτο και η απεικόνιση του, φωτογραφία μόδας κ.ά., ενώ το θέμα της τελευταίας είναι η φωτογραφία και ο σύγχρονος πολιτισμός.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χριστίνα Πετρηνού, Ιστορικός τέχνης
ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

 

Event Information!

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, 17674 Καλλιθέα
Ώρες λειτουργίας: Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: 06.00-20.00 Στίβος, Αγορά, Φάρος, Κανάλι: 06.00-00.00 Κέντρο Επισκεπτών: 09.00-22.00
Πληροφορίες: +30 216 8091 001/2/3 info@snfcc.org   www.SNFCC.org


Get Widget