Δήμητρα Νατσκούλη: Το Καραβάνι των Μεθυσμένων Προσευχών

Ένα ταξίδι από την Αγιογραφία στην Σύγχρονη Βυζαντινή Ζωγραφική είναι η ατομική έκθεση που παρουσιάζει στην Πινακοθήκη Κοντόπουλου στη Λαμία η Δήμητρα Νατσκούλη. Διάρκεια έκθεσης 19 Μαΐου – 6 Ιουνίου.
Η Δήμητρα Νατσκούλη «πατώντας» στην πλούσια Βυζαντινή παράδοση, ζωγραφίζει πορτρέτα και συνθέσεις, που εμπνέονται από ψυχικές καταστάσεις.
Τα έργα της δείχνουν προς μια διάσταση απλά απαλή, άχρονα άσπιλη. Αυτή η διάσταση βρίσκεται μέσα στον θεατή. Τα έργα είναι απλώς εκεί για να το καθρεφτίσουν. Για αυτό, η Σύγχρονη Βυζαντινή Ζωγραφική επιλέγεται εδώ, σαν το κατάλληλο εργαλείο, για να εξυπηρετήσει την επικοινωνία του ιερού που είναι αιώνια παρόν ή, του παρόντος που είναι αιώνια ιερό.
Η παρούσα έκθεση αποτελεί μια εικαστική απόπειρα να διευρυνθεί η Βυζαντινή τεχνική πέρα από τις παραδοσιακές δομές της αγιογραφίας,. Παράλληλα, είναι μια βιωματική πρόταση, προσκαλώντας τον θεατή σε ένα εσωτερικό ταξίδι. Το ταξίδι συνοδεύει η ομότιτλη ποιητική συλλογή που θα παρουσιαστεί στα εγκαίνια της έκθεσης από τον ζωγράφο Θεόδωρο Μανωλίδη. Την έκθεση θα τιμήσει με την παρουσία του ο συλλέκτης Στέφανος Βορρές.
Η Δήμητρα Νατσκούλη σπούδασε Ψυχολογία στο ΕΚΠΑ και Ψυχοθεραπεία μέσω Κίνησης & Χορού στο Goldsmiths College University of London ως υπότροφος του ΙΚΥ. Μελέτησε την Βυζαντινή ζωγραφική δίπλα στον εικονογράφο Γεώργιο Κόρδη και κατόπιν με τον εικονογράφο και street artist Φίκο. Ζωγραφίζει και διδάσκει στην Αθήνα.

Event Information
Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας Αλ. Κοντόπουλος, αίθουσα «Αρχαία αγορά»
Εγκαίνια: Παρασκευή  19 Μαΐου, 19.00
Διάρκεια έκθεσης: 19 Μαΐου – 6 Ιουνίου 2017
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 16.00-22.00, εκτός Κυριακής

Last modified: 16/05/2017