Γιώργος Κογιάννης:  «Το Πέρασμα» από τη δημοσιογραφική πένα στον καμβά

Μετά από σχεδόν 40 χρόνια στην δημοσιογραφία, το πολιτικό ρεπορτάζ, την αρχισυνταξία και τη διεύθυνση ειδήσεων της ΕΡΤ, ήρθε «το πέρασμα»: Το πέρασμα από την πένα και τον τηλεοπτικό φακό στον καμβά.
«Το Πέρασμα» είναι η πρώτη ατομική έκθεση του Γιώργου Κογιάννη, ο οποίος μέσα από τα έργα του μας συστήνεται με την νέα του – όσο και παλιά, αλλά βαθιά προσωπική έως τώρα – ιδιότητα: του ζωγράφου και του «πάντα περίεργου», όπως λέει ο ίδιος, καλλιτέχνη.
«Έγινα δημοσιογράφος», λέει, «γιατί πάντα είχα απορίες, παντού έψαχνα αλήθειες και απαντήσεις. Τελικά, μου πήρε τέσσερις δεκαετίες για να καταλάβω ότι εάν η δημοσιογραφία ήταν η ερώτηση, η Τέχνη και η ζωγραφική ήταν εκείνη που με πήγαινε πιο κοντά στην πιο αληθινή, την πιο αυθεντική απάντηση».
Το «Πέρασμα» είναι ακριβώς αυτές οι απαντήσεις από ένα έντονο ταξίδι ζωής. Και αποτυπώνονται, και «γράφονται», στον καμβά με φως και αυθορμητισμό, για να γίνουν η αφετηρία ενός διαλόγου «από καρδιάς», που δεν μπορεί παρά να οδηγήσει στις επόμενες εξερευνήσεις…
Ο Γιώργος Κογιάννης δεν έχει παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής, είναι απολύτως αυτοδίδακτος.
Η πρώτη του έκθεση θα πραγματοποιηθεί το χειμώνα του 2020 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Last modified: 09/04/2019