Γεωργία Ματσαμάκη – Αντώνης Φραντζεσκάκης: Παράλληλες εκθέσεις στα Χανιά

Συμπληρώνοντας 10 χρόνια (2008-2018) ενεργής πολιτιστικής παρουσίας το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον παρουσιάζει μια σειρά εικαστικών εκθέσεων για το 2018 με επετειακό χαρακτήρα και πνεύμα εξωστρέφειας. Στόχος είναι να παρουσιαστεί σε νέους συσχετισμούς και εικαστικούς συνδυασμούς διερεύνησης η σύγχρονη τέχνη των τελευταίων 20 χρόνων μέσα από τις ελληνικές και διεθνείς συλλογές του Μουσείου αλλά και η παρουσίαση του έργου νέων δημιουργών σε συνδυασμό με το καταξιωμένο έργο των σύγχρονων διδασκάλων της τέχνης.
Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον σε συνεργασία με τις Αίθουσες Τέχνης Match More και Match More Underground παρουσιάζουν δύο παράλληλες ατομικές εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, δύο Χανιωτών εικαστικών καλλιτεχνών.
Η έκθεση σύγχρονης τέχνης «Delirium Classicum» της Γεωργίας Ματσαμάκη παρουσιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης Match More Underground. Η Ματσαμάκη (αρχική εικόνα)παρουσιάζει 40 έργα κολάζ που έχουν δημιουργηθεί από το 2016 έως σήμερα. Στα έργα της η καλλιτέχνις παρουσιάζει ευτελή αντικείμενα καθημερινής χρήσης μαζί με έργα τέχνης κλασικών εποχών και μυθικά πλάσματα άλλων πλανητικών συστημάτων από αρχαίες φουτουριστικές εποχές εμπλέκοντας μας σε μια συνεργατική συνομωσία νοητικής και συναισθηματικής αποπλάνησης που σίγουρα η ευρηματική καλλιτέχνις έχει προσχεδιάσει μεθοδικά για την ολοκληρωτική μας καταβύθιση στο ρηξικέλευθο περιβάλλον της.

Αντώνης Φραντζεσκάκης

Η έκθεση σύγχρονης τέχνης «Freakshow» του Αντώνη Φραντζεσκάκη παρουσιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης Match More, Α΄ όροφος. Οι εικόνες του Φραντζεσκάκη φαίνονται να συνιστούν μέρη ιστοριών, παρά το γεγονός ότι οι θεατές δε γνωρίζουν τις ιστορίες, δεν μπορούν να πάρουν τα μάτια τους από τις εικόνες. Οι εικόνες του καλλιτέχνη έχουν μια υπνωτιστική επιρροή στο θεατή διότι παρουσιάζουν αυτή την παρέλαση των αξιοπερίεργων όντων τα οποία βρίσκονται σε επείγουσα ανάγκη ταυτοποίησης. Ο δημιουργός επιλέγει υποκείμενα που χρήζουν ταυτοποίησης τα οποία συνήθως απαντώνται στις μεγάλες πόλεις, στο καταφύγιο όλων των αλλόκοτων ανθρώπων ή όλων αυτών που αισθάνονται αλλόκοτοι και που θα ήθελαν να ζουν σ’ ένα μέρος στο οποίο οι συνάνθρωποί τους θα τους άφηναν στην ησυχία τους.
Και στις δύο εκθέσεις την συνεπιμέλεια έχουν  ο Δρ Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος και ο Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης.

Event Information

Οι εκθέσεις θα έχουν διάρκεια μέχρι τις 29 Ιουλίου 2018 και θα είναι ανοικτές κάθε μέρα 12:00-22:00 με ελεύθερη είσοδο.
Οι Αίθουσες Τέχνης Match More και Match More Underground βρίσκονται στην οδό Δημοκρατίας 351, στον Πλατανιά Χανίων Κρήτης.

 

Last modified: 05/07/2018