Γεράσιμος Γερολυμάτος: «Αθωνικές Ενατενίσεις»

ΜΟΝΗ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ

To «Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου» παρουσιάζει από τις 19 Απριλίου ως τις 18 Ιουνίου την έκθεση ζωγραφικής του Γεράσιμου Γερολυμάτου «Αθωνικές Ενατενίσεις».
Για την έκθεση που φιλοξενείται στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης «Παλαιό Συσσίτιο» στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, αναφέρθηκε στο σχετικό Κατάλογο που εκδόθηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ του Μουσείου Δρ. Νικ. Τ. Φρόνας: «… Με αφορμή το επικείμενο Πάσχα, η Καλλιτεχνική Επιτροπή του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, επιθυμώντας να παρουσιάσει στο φιλότεχνο κοινό κάτι συναφές με το κλίμα περισυλλογής, το Αναστάσιμο ύφος και γενικότερα την κατανυκτική ατμόσφαιρα των ημερών, πρότεινε στον εικαστικό δημιουργό Γεράσιμο Γερολυμάτο να παρουσιάσει την ενότητα των ζωγραφικών του έργων, που αφορούν την Αθωνική Πολιτεία».
Στην έκθεση παρουσιάζεται μια θεματική ενότητα τριάντα σχεδίων με μολύβια, διαστάσεων 50Χ70, που δημιουργήθηκαν σε διάστημα αρκετών χρόνων και προσκυνηματικών επισκέψεων του δημιουργού. Την επιμέλεια της Έκθεσης και του Καταλόγου έχει η Ιστορικός Τέχνης & Θεωρίας του Πολιτισμού και Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου,   Αθηνά Σχινά.   

ΝΕΑ ΣΚΗΤΗ

Αναμνήσεις από την Αθωνική Πολιτεία

«Το Άγιον Όρος αποτελεί μια σύνθεση της ιερότητας ενός πνευματικού καθ’ όλα χώρου, συνδυασμένου με την αλησμόνητη φυσική του ομορφιά, στοιχεία που δεν μπορούν παρά να εκφράζουν, τόσο την ευσέβεια ενός πιστού, όσο και τον ανυπόκριτο θαυμασμό ενός ζωγράφου. Φρουριακής μεγαλοπρέπειας κτίρια Μοναστηριών και αφοπλιστικής ωραιότητας τοπία συνδιαλέγονται αρμονικά μέσα στον κόσμο μιας φυσικής πληρότητας. Άνθρωποι και περιβάλλον αλληλοσυμπληρώνονται, σχηματίζοντας την εικόνα μιας θεϊκής  κοσμογονίας, που διατηρεί αναλλοίωτη, θαρρεί κανείς στον χρόνο, την αρχική φρεσκάδα και την ακαταμάχητη λάμψη της.
Κάπως έτσι «αποκαλύφθηκε» στα μάτια μου το Άγιον Όρος, με τις μύριες όψεις, τα ποικίλματα και τις μορφές του. Άλλοτε άγριο και ερημικό, πότε γαλήνιο και συντροφικό, αλλά πάντοτε ειρηνικό και φιλόξενο, το Άγιον Όρος  επιφυλάσσει ψυχικές δονήσεις, απροσδόκητες συγκινήσεις και οπτικές απολαύσεις»
Γεράσιμος Γ. Γερολυμάτος

ΣΚΗΤΗ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΩΝ

Event Information

ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ (Παλαιό Συσσίτιο), Οδός Σωκράτους 179,  Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου
Εγκαίνια: Παρασκευή 19 Απριλίου, 19.30
Διάρκεια Έκθεσης: 19 Απριλίου – 18  Ιουνίου 2019,
Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά από 9.00 έως 22.00, Κυριακή-Δευτέρα κλειστά.
Πληροφορίες: mgamuseum@gmail.com  – www.mgamuseum.gr

Last modified: 16/04/2019