Βαγγέλης Πολύζος – Νικόλας Χατζής: Ο κήπος έμπαινε στη θάλασσα…»

Βαγγέλης Πολύζος

Η Estudio Gallery παρουσιάζει την έκθεση «Ο κήπος έμπαινε στη θάλασσα…» με έργα του Βαγγέλη Πολύζου και του Νικόλα Χατζή από τις 19 ως τις 31 Μαΐου. Οι δύο καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα έργα τους και μας προ(σ)καλούν να παρατηρήσουμε τη φύση ιδωμένη από τη δική τους σκοπιά. Ξεκινώντας από φαινομενικά σκληρά, άκαμπτα υλικά, ο Βαγγέλης Πολύζος και ο Νικόλας Χατζής, ο καθένας στο προσωπικό του έργο, ζωντανεύουν την πρώτη ύλη τους δίνοντάς της χάρη, κίνηση και απαλότητα. Κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από συστηματική ενασχόληση, υπομονή, αφοσίωση στην τέχνη , αλλά και  βαθιά γνώση του εκάστοτε υλικού τους.

Νικόλας Χατζής

Είτε εστιάσουμε στην πλαστικότητα του Πολύζου, είτε στη ζωγραφικότητα του Χατζή, παρατηρούμε την πρόθεση και των δύο να αποδομήσουν τη φύση και να πλησιάσουν σε μία πιο αφαιρετική φόρμα, που αντανακλά την ουσία των οργανικών μορφών που αναπαρίστανται.
Έτσι, απελευθερωμένοι από την αυστηρή δομή, και κινούμενοι στα όρια των μορφών και των υλικών, ο Βαγγέλης Πολύζος και ο Νικόλας Χατζής παράγουν μοναδικές δημιουργίες που ξυπνούν μέσα μας αυθεντικά συναισθήματα και έντονο δυναμισμό.
Μαρία Παπαδοπούλου

Event Information

Estudio Gallery Κυριαζή 22α Κηφισιά
Εγκαίνια: Παρασκευή 19 Μαΐου, 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 19-31 Μαΐου 2017
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10.00-20.00 και Σ/Κ 12.00-18.00
Πληροφορίες: Τηλ 2108086611, www.estudio.gr – email: machi@estudio.gr

 

 

Last modified: 16/05/2017