Αννίτα Αργυροηλιοπούλου: Αυτά τα μάτια πόσα έχουν να μας πουν…

Τα μελαγχολικά και πεντακάθαρα βλέμματα ζώων κυριαρχούν στη νέα δουλειά της Αννίτας Αργυροηλιοπούλου. Μάτια μελαγχολικά, που έχουν ένα ξεχωριστό τρόπο να επικοινωνούν με το θεατή! Μια έκθεση με πολλή συναίσθημα παρουσιάζει η καλλιτέχνιδα στην αίθουσα τέχνης «ε κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου». Είναι μια σειρά σχεδίων μεγάλων διαστάσεων σε plexiglass με τίτλο «Unspoken». Διάρκεια 12 Οκτωβρίου ως τις 4 Νοεμβρίου.
Ο ιστορικός τέχνης Γιάννης Μπόλης σχολιάζει μεταξύ άλλων για τη νέα δουλειά της εικαστικού: «Η Αννίτα Αργυροηλιοπούλου επιλέγει ένα θέμα, πρωτότυπο και αναπάντεχο, στην καινούργια ενότητα της δουλειάς της, ένα θέμα που επιβάλλεται και φορτίζεται από την εμφατική σημασία που του αποδίδει και τον άρτιο και δεξιοτεχνικό τρόπο με το οποίο το επεξεργάζεται. Με ακριβή σχεδίαση και μετωπική σύνθεση, προσεκτικά υπολογισμένη, ζωγραφίζει άγρια ζώα, κατορθώνοντας να φτάσει σε αξιόλογα αισθητικά αποτελέσματα.
Τα ημιδιαφανή υλικά και οι πολλαπλές επιστρώσεις και επικαλύψεις «θαμπώνουν» τα σχέδια, αποκρύπτουν και, ταυτόχρονα, αποκαλύπτουν και αναδεικνύουν, δημιουργούν την υπόνοια της τρίτης διάστασης, επικαλούνται μια βαθύτερη επικοινωνία, κατευθύνουν το βλέμμα του θεατή στην αδιόρατη μελαγχολία των τονισμένων ματιών των ζώων.
H σκηνοθεσία των έργων και η εικαστική τους απόδοση έρχονται να τονίσουν την πρόθεσή της να θέσει ερωτήματα οντολογικής φύσεως, να απεικάσει τη ζωτική της σχέση με τον κόσμο, να δημιουργήσει μια ζωγραφική που αναφέρεται σε ψυχικές και συναισθηματικές καταστάσεις, να τονίσει τη συμβολική διάσταση, να επικοινωνήσει και να αποτυπώσει με συνοχή τις εμμονές και τις αναζητήσεις της, να αναδιφήσει στα ίχνη της προσωπικής της διαδρομής, μέσα από μια διαδικασία διαρκούς ωρίμανσης του βλέμματος».
Η Αννίτα Αργυροηλιοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε (1979-83) στο Deree College  και (1984-89) στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), στο εργαστήριο Νίκου Κεσσανλή.

Event Information
ekfrasi – yianna grammatopoulou, Βαλαωρίτου 9α, Αθήνα 10671
Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 12 Οκτωβρίου,19.30
Διάρκεια έκθεσης: 12 Οκτωβρίου – 4 Νοεμβρίου 2017
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 20.00, Τετάρτη 11.00 – 18.00 Σάββατο 11.00 – 15.00, Κυριακή, Δευτέρα κλειστά. Πληροφορίες: tel:0030 210-3607598, fax: 0030 210-3607546, info@ekfrasi-art.gr,  www.ekfrasi-art.grhttp://www.facebook.com/pages/ekfrasi-yianna-grammatopoulou

 

 

 

 

Last modified: 11/10/2017