Αθανασία Πεφτουλίδου, δίπολο.

Έκθεση έργων ζωγραφικής και μικρογλυπτικής της Αθανασίας Ταμπούρα-Πεφτουλίδη με τίτλο «Δίπολον» παρουσιάζεται από τις  8 Δεκεμβρίου ως τις 8 Ιανουαρίου στην Art Gallery Αλεξανδρούπολης. Η έκθεση αφορά σε νέα δουλειά της καλλιτέχνιδας που περιλαμβάνει πίνακες ζωγραφικής και μικρογλυπτά από papier-mache.
«Δίπολον, είναι η γέφυρα μεταξύ της ζωγραφικής και της γλυπτικής. Μια γέφυρα μεταξύ των δύο πόλων της τέχνης. Η επιρροή και η αλληλεπίδραση των διαφορετικών μέσων με κοινό παρανομαστή», εξηγεί η ζωγράφος αναφερόμενη στον τίτλο της έκθεσής της.
Τα έργα της ζωγραφικής της, αντλούν τη θεματογραφία τους από τη φύση. Η φύση παρουσιάζεται μέσα από το σύμπαν, ενώ παράλληλα ο άνθρωπος είναι μέρος αυτού, στέκεται απέναντι και το παρακολουθεί. Ίσως και γι’ αυτό δεν δίνεται πουθενά η αίσθηση της μοναξιάς. Σε κάποια έργα τα μπλε μέχρι και τα δραματικά μαύρα δημιουργούν ένα μυστηριακό σύμπαν το οποίο προκαλεί την αίσθηση του δέους, αλλά όχι του φόβου.
Κι όπως πάντα υπάρχουν έργα της όπου η παρουσία και η απουσία του ανθρώπου δηλώνεται μέσα από αντικείμενα που βίωσε και μιας ανάμνησης  που ίσως να είναι κι ένα όνειρο. Κεντρικό σημείο της έκθεσης αποτελεί η πρώτη μικρών διαστάσεων γλυπτική της εικαστικού. Τα μικρογλυπτά της είναι η επιτομή της θηλυκότητας η οποία δεν υπόκειται σε κοινωνικά στερεότυπα, οι γυναίκες χαίρονται τη θηλυκότητα τους και δεν φοβούνται να αυτοσαρκαστούν.

Event Information
Art Gallery, Αλεξανδρούπολης, Σκρα 2-4
Εγκαίνια: Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 8 Δεκεμβρίου ως τις 8 Ιανουαρίου 2018
Ώρες λειτουργίας: Όλη την εβδομάδα και Σαββατοκύριακα 09.00 – 24.00
Πληροφορίες: τηλ 25510-81220

 

 

Last modified: 07/12/2017