Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Στα βήματα του Μονέ, Σχέδιο στο Πάρκο

Το πρόγραμμα του ΙΣΝ ¨στα βήματα του Μονέ¨ καλεί για δυο ακόμη Τετάρτες (16 και 23 Αυγούστου – 17.30-19.30) τους φιλότεχνους που θέλουν να γνωρίσουν τη μαγεία της ζωγραφικής στο ύπαιθρο. Στα γκρουπ συμμετέχουν μέχρι 15 άτομα. Στα χνάρια των υπαιθριστών καλλιτεχνών του 19ου αιώνα παρατηρούμε τη μορφολογία του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, αποτυπώνουμε τα παιχνιδίσματα του φωτός και σχεδιάζουμε στο Πάρκο!
Η προκαταρτική μελέτη της φύσης γίνεται από τους καλλιτέχνες με τη μορφή «σπουδής», δηλαδή σχεδιαστικών σημειώσεων. Έτσι και εμείς σε αυτό το εργαστήριο, ακολουθώντας τα βήματα των υπαιθριστών του 19ου αιώνα (Σχολή της Μπαρμπιζόν και Ιμπρεσιονιστές όπως οι Degas, Renoir, Monet, Van Gogh, Courbet), παρατηρούμε τη μορφολογία του Πάρκου, αποτυπώνουμε τα παιχνιδίσματα του φωτός και γνωρίζουμε βασικές τεχνικές του ελεύθερου σχεδίου χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ξηρά, μη υδατοδιαλυτά υλικά (κάρβουνο, γραφίτη, ξυλομπογιές, λαδοπαστέλ κ.λπ.) σε χαρτί.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Γεωργία Χατζηβασιλειάδη, Εικαστικός ΜΑ, ΜFA
Σημείο συνάντησης: ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΕΒΕ
*Προτείνεται οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό.

Αρχιτεκτονική… με τέχνη!

Τις Τρίτες 22 και 29 Αυγούστου ο Κύκλος εργαστηρίων καλεί παιδιά όλων των ηλικιών, τα οποία εξερευνούν και αποτυπώνουν ζωγραφικά σχήματα, χρώματα και μορφές, σε ένα εργαστήριο ελεύθερης δημιουργικής απασχόλησης, με αφορμή το χρωματιστό κόσμο του Αυστριακού ζωγράφου και αρχιτέκτονα Friedensreich Hundertwasser!
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χριστίνα Τσινισιζέλη, Eικαστικός
Για παιδιά όλων των ηλικιών και τους γονείς τους. (έως 30 συμμετοχές ανά 30′)

  •  Τρίτη   22, 29 Αυγούστου 18.00-21.00 ΒΕΡΑΝΤΑ ΦΑΡΟΥ 

*Προτείνεται οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό.

Last modified: 29/08/2017