Ένα ημερολόγιο για όσους ελπίζουν…

Ένα υπέροχο επιτραπέζιο ημερολόγιο του 2018 κυκλοφορεί από το Σωματείο Φίλων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης. Σελίδες Σελίδες150, Έγχρωμες φωτογραφίες 63, από τις συλλογές του Μουσείου. Ελληνικά/Αγγλικά.
«Πόσοι από εμάς δεν βρεθήκαμε «επί κλίνης οδύνης» και πόσοι δεν σταθήκαμε έστω και μια στιγμή στη ζωή μας μπροστά στην εικόνα του Χριστού, της Παναγίας ή κάποιων αγίων, ανάβοντας ένα κεράκι και παρακαλώντας με δάκρυα στα μάτια, να μας ανακουφίσει από ψυχικό και σωματικό πόνο ή να μας γιατρέψει από μια σοβαρή ασθένεια;
Σε όλους εμάς που πιστεύουμε και εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στην προστασία ή βοήθεια των αγίων, έστω και στις δύσκολες στιγμές, είναι αφιερωμένο το ημερολόγιο για το έτος 2018, που έγραψε και επιμελήθηκε με περίσσια ευαισθησία, ο καθόλα έμπειρος αρχαιολόγος – ιστορικός του ΜΒΠ, Δρ. Παναγιώτης Καμπάνης.
Με τίτλο «Ιατροί ψυχών τε και σωμάτων», ο Παναγιώτης Καμπάνης με τον γοητευτικό και εμπεριστατωμένο λόγο του και με τη βοήθεια του πολύ ελκυστικού εικονιστικού υλικού που επέλεξε και προέρχεται αποκλειστικά από τις συλλογές του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, μας καλεί να ταξιδέψουμε σε έναν κόσμο άγνωστο, με πόνους, αλλά και ελπίδες, με θρήνους, αλλά και εκδηλώσεις χαράς.
Ο κόσμος των ιαμάτων, με τις ανορθόδοξες μεθόδους που ακολουθούνται πολλές φορές, θυμίζει τη «μαγική – θεουργική» ιατρική παλαιότερων εποχών, όπου κυριαρχεί η πίστη και όχι η λογική».

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
Λεωφόρος Στρατού 2, 54013 Θεσσαλονίκη
Πωλητήριο: 2313306423

 

 

Last modified: 21/11/2017